34-годишният американски ветеран Дейн Партридж загина във войната в Украйна. Бившият

...
34-годишният американски ветеран Дейн Партридж загина във войната в Украйна. Бившият
Коментари Харесай

Ветеран от САЩ загина в Луганск

34-годишният американски деец Дейн Партридж почина във войната в Украйна. 

Бившият пехотинец от Айдахо беше тежко ранен в региона на Луганск по време на съветска офанзива против неговата част. Той е бил включен на инсталация, само че умрял във вторник.

През април Партридж написа наследството си и купува билет за Полша, където се записва за работа в Международния легион. Според сестра му Джени Кори, мъжът е почувствал нравствен апел да се причисли към украинците.

„ Той почувства твърдо с съвсем всяка кост на тялото си, че би трябвало да тръгне и че би трябвало да се бори. Когато си потегли, беше вълнуващо за мен, тъй като надълбоко в себе си знаех, че това ще бъде последният път, когато ще го видя, “ споделя тя.

Според фамилията му Дейн е траял да се бие даже откакто е бил ранен от шрапнел това лято, предава Washington Post, представен от УНИАН и " Блиц ".

Съпругата му и петте му деца съумяха да се сбогуват с него посредством видеовръзка, до момента в който беше в кома.

Какво е Международният легион

Както оповестява УНИАН, след началото на пълномащабното навлизане на Руската федерация в Украйна, президентът Володимир Зеленски прикани задгранични жители да се причислят към битката против окупаторите.

След това в Украйна бе основан " Международен легион ", който включва задгранични бойци от 52 страни по света.

Всички непознати жители и лица без поданство, които вземат участие във военни дейности на територията на Украйна като част от въоръжените сили на Украйна, са бойци и имат съответните права.

Като част от неотдавнашния огромен продан на военнопленници, чужденци, които защитаваха Украйна, бяха освободени от съветски плен.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че окупаторите са ги осъдили на дълготраен затвор или смъртно наказване.

Генералът от запаса на полската войска Мирослав Ружански посъветва Украйна да нападна Русия, с цел да се „ отбрани “.

„ Най-добрата форма на отбрана е офанзивата. Трябва да създадем условия, тъй че украинците да могат да се пазят посредством нахлуване “, сподели той в изявление за Radio Zet, представен от непознати организации.

Генералът прикани украинците да ударят транспортната инфраструктура, с цел да не може съветската войска да я употребява. Ружански също по този начин посъветва потреблението на MLRS HIMARS за удари против Русия.

Украински бойци дезертират от позициите на въоръжените сили на Украйна в региона на Артемовск на фона на сериозни загуби в техните редици и загуба на връзка с командването, настояват задгранични организации.

Това заяви подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко, базирайки се на данни на разузнаването.

„ В региона на селището Артемовск има обстоятелства на своеволно овакантяване на позиции от украински военнослужещи.

Основните фактори за такива дейности са ниското морално и психическо положение на военнослужещите, сериозни загуби, загуба на връзка с командването “, написа Марочко в Telegram, представен от агенците.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР